Announcement

Collapse
No announcement yet.

Media controllers

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Media controllers


  Nu tin minte sa fi existat un thread dedicat pe CG forum pe subiectul asta, ar fi ok sa centralizam informatiile aici.

  Cu aparitia de Smart TV-uri si alte dispozitive Home Entertainment (si nu numai) au devenit necesare metode de control wireless al acestora. De la lansarea Kodi, Netflix si alte servicii de streaming s-au inmultit HTPC urile (bineinteles aceastea exista si pe alte platforme gen TV box uri), iar controlul din tastatura/mouse nu este practic. Functia de On Screen Keyboard nu este usor de folosit. Stiu ca exista si aplicatii pentru smartphone, dar nu am incercat.

  Eu folosesc un desktop cu windows ca media center, la care am conectat boxe, casti, un monitor, controler xbox, proiector. Cred ca metoda asta e cea mai versatila, windows permite customizare care nu poate fi gasita pe tv box uri (apple tv, chrome cast, etc), si are cea mai mare diversitate de software. Se poate face gaming serios, sistemul 5.1/7.1/atmos/etc poate fi folosit pentru gaming/filme, display ul poate fi folosit pentru gaming 3d (daca are suport), software pentru interpolation (SVP), algoritmi imbunatatire imagine si upscale (pentru display uri 4k) prin madvr, setare refresh rate, etc.

  Desi folosesc si un mouse wireless, acesta are nevoie de o suprafata plata pentru a fi folosit, iar o tastatura wireless ar fi prea mare. Gama de produse la care m-am uitat de obicei este wireless(2.4 Ghz) /bluetooth . Unele au o functie de IR learning care poate duplica orice telecomanda cu IR, de la dispozitive audio/video pana la aer conditionat. Mai exista si posibilitatea de a da comenzi verbale, dar nu am testat.
  Dpdv ar compatibilitatii in general pot fi folosite cu Android TV,Google TV Box,HTPC,iPhone,iPod touch,Pad,PC,PS3,XBOX360, nu stiu despre Steam Box.
  Ca forma sunt ori de tipul unei telecomenzi, sau ceva asemanator cu un gamepad.

  Pentru control cursor/mouse se foloseste un trackpad sau un giroscop (care necesita miscarea dispozitivului propriu zis in aer). Din review urile care le-am citit unele trackpad uri sunt prea mici si nu au precizie. Personal am gasit girscopul fiind superior trackpad ului, atat ca precizie, dar si ca zona acoperita, iar miscarile din mana nu sunt mari.
  Giroscopul functioneaza corect la unghuri de -60/+60 grade fata de planul orizontal. Functia de mouse poate fi oprita.
  Numarul de taste disponibile variaza, si solutia Fn e folosita aici pentru cele lipsa, desi unele taste lipsesc cu desavarsire.

  Distanta folosita: in specificatii sunt metionate distante pana la 10m/30m, care e afectata de obiectele dintre dispozitiv si reciever (pereti, etc). Fara materiale intre telecomanda si dongle dispozitivul functineaza la 5m.
  Distanta la care le folosesc e aproximativ 2m. Carcasa desktop ului e un chieftec dragon facut din fier (cred), iar dongle ul nu are linie directa cu telecomanda, si nu functineaza deloc. Daca semnaul trece prin corp se degradeaza si nu functineaza optim (per total functional, dar are scapari). Am observat acelasi comportament si la mouse ul wirelesss. Problema a fost rezolvata prin folosirea de cabluri extensie usb. Nu am testat pereti, dar foltolii sunt ok.

  Rii i24 ,Mini Wireless Keyboard.
  Primul dispozitiv care l-am incercat. Giroscopul functineaza ok, insa nu are taste iluminate. Constructie ok, l-am folosit doar 30 min. Nu are functie de IR.Butoanele sunt pe o singura fata.Acumulator incorporat.

  Rii I6, 3 in 1 Mini i6 Wireless Keyboard + Touchpad + Remote Control.
  Exista si variata bluetooth. Are taste iluminate. Track pad ul e similar cu un track pad de laptop, insa nu foarte precis. Se poate schimba ungiul de folosire cu 90 grade, astfel incat sa poata fi folosit cand e tinut in mana ca o telecomanda, dar si ca o tastatura. Distanta parcursa pe ecran e limitata, chiar si cu schimbarea sensitivitatii. In afata de up down right left, right click, left click (pozitionate sub trackpad), tastele sunt aglomerate si nu se pot gasi tactil.
  Deasemenea tastele sunt cam mici si nu au spatiu intre ele, facand parte din acceasi bucata de cauciuc. Experienta de tastare nu este grozava. Butonul de pornire a luminii e in colt, oarecum usor de gasit. Poate fi folosita ca telecomanda universala, are 2 fete.Acumulator incorporat.

  MX3-L 3 in 1 Mini Wireless Air Mouse QWERTY Keyboard IR Remote
  Are taste iluminate. Poate fi folosita ca telecomanda universala, are 2 fete. Pentru a folosi tastele querty, trebuie intoarsa, insa daca unghiul (fata de orizontal) e mai mare de ~70 grade (aproape vertical) se dezactiveaza.Tastele Shift si Ctrl lipsesc total, iar multe taste necesita functia Fn.
  Butoanele sunt distantate, cauciucate si usor de folosit.

  Punctul forte al acestui model e varietatea de taste non querty care sunt pe fata principala a telecomenzii: up, down, left, right, mute, page up, page down, home, windows menu (un fel de right mouse button), search, pause/play, fast forward, fast reverse, next item, prev item (pentru media playere), zoom +, zoom-, volume up, volume down, start media player, start browser, delete, taste de la 1 la 0. Tastele pot fi programate in player ul video/audio. Eu folosesc MPC HC, Corel WinDVD si tastele ajuta mult.

  Dupa 3 luni s-a cam dus scrisul de pe 2 butoane cel mai folosite. Butonul de iluminat tastele nu e intru-un loc usor de gasit, chiar si dupa cateva luni apas alt buton in loc de cel care trebuie.
  Foloseste 2 baterii AAA, care sunt consumate relativ rapid (maxim 8 zile). Niste acumulatori varta 1000 mah au tinut 11 zile, insa dupa aproximativ 1 saptamana telecomanda poate avea lipsa de semnal, intarzieri, etc.
  Attached Files
  Last edited by Hayden; 05-23-2018, 04:44 AM.

 • #2
  mersi, foarte interesant. clar merita un astfel de controller ca si telecomanda all in one (daca functioneaza asa), un harmony e destul de greu de folosit. Am retinut MX3-L

  Comment

  Working...
  X