Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alternative ieftine la AV Receiver - Switch-uri HDMI

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Alternative ieftine la AV Receiver - Switch-uri HDMI

  Salutare,
  Intrucat nu am vazut discutat subiectul prea mult, atrag asupra unor gadget-uri interesante: switch-urile HDMI.

  1. Cine are multe device-uri HDMI, poate folosi un switch dedicat HDMI in loc de receiver. Exemple de switch 4K:

  https://www.amazon.de/HUIERAV-60Hz-S...ywords=huierav

  https://www.amazon.de/HDMI-HDR-Switc...hdmi+5x1+audio

  2. Dupa model, switch-urile suporta CEC, ARC iar unele pot ajusta direct EDID-ul streamului, astfel incat sa forteze televizorul sa mearga in rezolutia dorita. Atentie maxima daca sunt cu HDMI 2.0 sau HDMI 1.4!

  3. Switch-urile consumer vin in tot felul de configuratii: de la 2, 3, 4, 5, 6, 8 intrari cu 1 sau 2 iesiri simultane (de exemplu simultan si pe TV si pe proiector - dupa caz).

  4. Astfel de set-up-uri sunt perfecte pentru cei care au soundbar sau sisteme home-cinema cu HDMI; pentru cine are sistem 5.1 sau 7.1 analogice, receiverul este in continuare o solutie.  Eu personal am un sistem audio 7.1, analogic, cu receiver Sony - care deja ocupa prea mult spatiu si este prea mult pentru o simpla camera. Un soundbar ok ar fi fost mult mai potrivit. Dar deh, nu spune nimeni nimic la inceput
  Last edited by mike; 05-19-2018, 09:46 AM.

 • #2
  Mike calitatea unui soundbar este abisal mai jos fata de un AVR+ boxe. Si spatiul nu e neaparat o problema, mai degraba pretul poate fi o bariera catre un sistem bun.

  Comment


  • #3
   am soundbar si sistem 7.1 cu AVR (si cu AMP NAD separat). Chiar daca nu se compara cu combinatia AVR+ 7.1, sunt de parere ca un soundbar isi are utilitatea pentru filme, in camere mici, cu sonor la nivele reduse.

   de exemplu, in camera mea am sistem 7.1 si mi se pare overkill pentru 20m2, nu trec niciodata cu volumul de 20% din maxim, iar pentru auditiile stereo nu folosesc decat castile.

   Comment

   Working...
   X