Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cu si despre CASTI audio din/in Romania

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Siiiiii.........mi-am mai facut o pofta. Tocmai mi-am cumparat urmatoarele:

  - casti Grado SR325 - headband, suport cupe plastic, cupele de casti din aluminiu si cablul original
  - de pe Amazon mi-am cumparat Geekly L-Cups bureti de cati
  - din Africa de Sud am dat comanda la niste driveri Nhoord Red

  Cred ca in 2 saptamani imi vin si cupele si driver-ii si va pun niste poze cu tot ansamblul
  In 600 Ron consider ca am facut un targ bun. Plus ca vroiam sa imi maresc colectia cu niste casti Grado de ceva vreme

  Comment


  • Pe langa HD600 am luat o pereche de Hifiman HE4xx. Pentru HD600 fac cablu balansat de 2,5mm pentru a le folosi cu Fiio Q5 cu modulul stock AM3A care are putere putin peste Mojo/Hugo si probabil pentru HE4xx voi face la fel. Ideea e ca as lua si un amplificator de desktop si mi se pare interesant JDS Atom. Il detine cineva?

   Comment


   • Originally posted by H_O_N_D_A View Post
    Pe langa HD600 am luat o pereche de Hifiman HE4xx. Pentru HD600 fac cablu balansat de 2,5mm pentru a le folosi cu Fiio Q5 cu modulul stock AM3A care are putere putin peste Mojo/Hugo si probabil pentru HE4xx voi face la fel. Ideea e ca as lua si un amplificator de desktop si mi se pare interesant JDS Atom. Il detine cineva?
    Ca amp mai ieftin dar care face absolut furori pe la diversi revieweri, ar fi asta:
    https://www.massdrop.com/buy/massdro...near-amplifier

    Daca te lasa buzunarul si ai rabdare sa-ti ajunga din state, ti-l recomand de aici:

    https://www.head-fi.org/threads/sell...aa-789.900805/

    Comment


    • Eu am intrebat de amplificator, nu combo dac/amp. Stiu si eu despre THX-uri, dar vreau opiniile celor care au incercat sculele despre care vorbesc, in cazul asta amplificator entry level cum ar fi JDS Atom sau poate un combo dac/amp Topping DX3 PRO.

     Comment


     • A ascultat cineva Emotiva A-100 BasX https://www.avstore.ro/amplificatoar...lex-amplifier/ pe iesirea de casti cu jumperii montati ?

      Comment


      • Se pare ca nimeni,gurile rele spun ca ar duce orice casca. Parca era un posesor de AKG K-100 pe aici.......
       Apropos,cineva curios,T1-first gen vs HD800,plusuri,minusuri,diferente ?
       Last edited by tulceanul; 03-02-2019, 08:33 AM.

       Comment


       • Speaker amps for headphones-unul dintre capitolele interesante de pe forumurile cascofile...studiez asta de vreo 3 ani si am experimentat pe castie proprii de mare impedanta cum ar fi AKG K1000, K340, Philips N6326..concluzia: conducerea celor mai pretentioase casti cu rezultate excelente...nu am putut conduce atat de bine k1000 nici cu La Figaro339 detinut de unul din colegii de pe forum...Akg produce K1000 selector pentru aceasta, iar HIFIMAN prosuce HE adapter pt. planare...rezultate f. bune am obtinut si pe HD800, cu o rezistenta de 8 ohm/10w in paralel cu castile.

        Comment


        • Mentionez ca in acest fel de amplificarel cablul castilor este total balansat, nu pseudobalansat cum se produc unele amplificatoare., adică masele canalelor stg. si dreapta se întâlnesc în loc să fie separate.
         Last edited by tobias; 03-02-2019, 04:21 PM.

         Comment


         • Tobias,in felul asta ai scena ca la un amplificator de casti normal ? Sau este "senzatia" ca ai doua boxe langa urechi ?

          Comment


          • Scena se lărgeste și dinamica se îmbunătățește, senzația de boxe e doar pe k1000 unde se simte usor și aerul împins.

           Comment


           • Un alt avantaj e faptul că poți folosi corectiilc amplificatorului, loudness, eu fac asta doar la castile cu electret unde basul nu prea are corp,..,atentie mare trebuie la butonul de volum, eu pe un amplificator.de 50 W ajung maxim la ora 13...pe de altă parte și amplificatorul adaugă în sunet aroma brandului, de exemplu. când folosesc un amplificator pe mosfeturi se adaugă netezime in sunet....este indicat a se asculta cu rezistenta in paralel doar casti de impedanță mare, la cele cu impedanță mică se pun si niște rezistente in serie care nu stiu cum se calculează.
            Last edited by tobias; 03-03-2019, 05:34 PM.

            Comment


            • Click image for larger version

Name:	20190306_000730.jpg
Views:	1
Size:	87.7 KB
ID:	1543 Click image for larger version

Name:	20190305_235112.jpg
Views:	1
Size:	36.6 KB
ID:	1544
             Noua mea achizitie. Carcasa de Grado SR325 + driveri Nhoord Red v2 + bureti L-Cush de la Geekria. M-am ocupat eu de inlocuirea driverilor (care a implicat un bisturiu si un ciocan).
             Urmeaza sa le fac un burn-in de 20 de ore, dar deja se aud incredibil. F agresive, chiar viscerale - nu am mai ascultat pana acum tipul astia de casti, deci inca o aditie minunata in colectia mea de casti.

             Comment


             • Grado sunt ceva deosebit. Si eu caut sa-mi adaug una in colectie curand. Nici macar nu ma intereseaza sa fie ceva scump, ma multumesc si cu SR80 sau 125

              Comment


              • Mie atat de mult mi-au plăcut Grado rs2e, incăt le--am cumpărat inapoi de la persoana căreia i le vandusem.....sunt căștile pe care le ascult cel mai mult.

               Comment


               • Bai sincer acum! Castile astea Grado custom cu driverii Nhoord Red V2, sunt absolut fenomenale. Nu am mai putut sa ma desprind de ele. De la un mic proiect DIY pornit de la un moft, sunt super impresionat de ele si simt ca am gasit un diamant in nisip. Dupa putin burn-in sunetul sa deschis mult si are un caracter rafinat - si cuvantul "rafinat" chiar nu prea e folosit cu niste casti Grado

                Comment

                Working...
                X